tudatosság, a heti rutinom

Szeretnélek végig vezetni a rutinom felépítésében ezért elindítok egy 6 részes sorozatot!

Ki ne gondolta volna márcsak egyszer is, hogy:

-Ha jobban oda figyeltem volna, ez nem történik meg! Na ez a tudatosság!

Sokkal nehezebb úgy élni, hogy odafigyelünk magunkra és nem csak hagyjuk megtörténni a dolgokat, hogy miért?

Talán azért, mert akkor csak rohan velem az élet, és ami történik az nem az én felelősségem. Pedig sokkal többet tudok megtenni felelősségteljesen mikor odafigyelek, mit mondok, teszek ,vagy nem teszek. Természetesen kell lennie olyan időnek amikor hagyom hogy történjenek a dolgok a saját medrükben, ezek azok a tevékenységek amiben az örömömet lelem! Erre vannak pl: a hobbik. Erről itt olvashatsz tőlem egy bejegyzést.

Régen reggel mikor felkeltem arra lettem figyelmes ,hogy morogtam. Na jó dühödtem! Bevallom nem kis szégyenérzettel. Elegem lett ,hogy én vagyok a viharfelhő amiből bármikor lecsaphat egy villám, vagy hurrikán a Körülöttem élő emberekre, a férjemre, a gyerekeimre ,és az anyósomra. Sokszor meggondolatlan vagyok, voltam, odamondom amit érzek. Nem mérlegelek, csak kicsúszik.

Ezzel nem azt akarom mondani hogy ne mond el amit érzel, hanem azt ,hogy nem mindegy ezt hogyan teszed. Erre való az asszertív kommunikáció, és ez tanulható! Megpróbálom tárgyilagosan az én szemszögemből elmondani, hogy mi történt és ezt én hogyan éltem meg. Megpróbálok nem ítélkezni.

Tudatosabban próbálok élni. Odafigyelek az eddig “csak úgy” megtörténő életemre.

A kedvenc mondatom a “miben segíthetek?” lett! mert mindenkinek meg van a saját baja, problémája! Ne legyünk érzéketlenek!

A másik segéd mondatom, mikor össze csapnak a viharfelhők, “hogyan történhetett ez meg, mi ebben az én felelősségem?” Hogy mire jók ezek a segéd mondatok? Arra hogy a mélyreható morgás és káromkodás helyett, elgondolkodjak kinek a hibája, hogy miért esett mellé a zokni mikor kiszedtem a mosógépből. Igen ezen is képes voltam dühöngeni és lelkiismeret-furdalást csinálni magamnak. Ilyenkor megkérdezem a segéd mondatom magamtól.

Oh, a tudatosság ami a médiából ömlik ránk, milyen idegesítő?

Oh, a tudatosság ami a médiából ömlik ránk, milyen idegesítő? Hogyan lehetek tudatos ha állandóan rohanok ,azt sem tudom hol áll a fejem? Tervezzem meg a napomat, minek? Ja, hogy tudjam mikor mit kell tennem?

Akkor mikor lazíthatok? Lazítani az mi? Hiszen mindig észnél kell lenni, ne kövessek el impulzus vásárlást, vagy ne szoljak be a főnökömnek. (Mondjuk ez nem is egyszerű mert német főnököm van és amit magyarul mondanék neki az németül nem is beszólás. És ezzel már tudatosabb is lettem!) Természetesen sorolnám még, de minek hiszen érted!

Reggel amikor felkelek van egy rutinom, mindenkinek van, neked is van, ebben biztos vagyok! Figyeld csak meg! Csörög az óra fel kelsz, lenyomod ,szundi 2x-5x.

Nem!

Én már azonnal felkelek, (na jó néha nem, mert én is lustizok néha!) induljon a napom úgy ahogy én szeretném, irányitottam valamit. Győztem!

Apró lépésekkel haladok a rutinom kiépítésében. Szeretném ha minden napra meglenne a menetrendem.

Most ezen dolgozom:

  • Ma megcsinálom az utálatos dolgokat hétfő, mert 15 percig mindent kilehet bírni,ezt itt már más jól megírta helyettem! Ez alapján megy végig a hetem!
  • Átnézem a levekket kedd és el is intézem a feladatokat, utalok, válaszolok, stb…
  • Mosós és takarítós szerda, hogy ne hétvégén csináljam ezt
  • Ügyintézős csütörtök, mert Németorszánban ezen a napon vannak délután is nyitva a hivatalok.
  • Lazítós péntek ,mert nekem ez is kell.

A hétvégém még nincs kidolgozva, de ide belefér a vásárlás és a kirándulás. Van 8 órás fő állásom ez mellett blogot írok, hobbi varró és horgoló vagyok, jógázom és van egy négyévesem.

Tudatosság, a csapból is ez folyik!

Tudatosság a csapból is ez folyik, én bíztatlak legyél tudatos! Az élet rövid és nem élhetem, élhetjük újra! Úgy akarom élni az életet, hogy az nekem jó legyen, jelen vagyok az életemben!

Ha teszett a cikk oszd meg mással is! Ha feliratkozol a hírlevélre akkor a következő cikkről se maradsz le!

Please follow and like us: