Az első részben elmeséltem, hogyan tudok sokkal jobban felelőséget vállalni az életemért, és ez számomra a tudatosság!

Dr. Bagdi Emőke mondta ” Elég csak a következő cigarettára nem rágyújtani!”

Azt mondják az okosok, hogy: Minden szokás berögződéséhez 21 napra van szükség! Én azt mondom egy pillanat is elég, hogy abbahagyj egy szokást, elég nem csinálni, legyen az hasznos vagy haszontalan szokás!

Én egy olyan családban nőtem fel ahol nem volt tervezés és tudatosság, én nem tanultam meg hogy milyen ha az embernek napi rutinja van.

Én egy olyan családban nőtem fel ahol nem volt tervezés és tudatosság, én nem tanultam meg hogy milyen ha az embernek napi rutinja van. Ezt mind a saját bőrömön kellett megtapasztalnom, vagyis a hiányát! Most 47 évesen itt álok az életem közepén és arra lettem figyelmes, hogy rendszert akarok vinni az életembe azért, mert eluralkodott rajtam a fáradság és inkább önsajnálattal töltöm az időmet, mint sem aktív legyek. Ha késztetést is érzek bár mire, megvárom míg elmúlik.

tudatosság, fókusz, figyelem, egészség, én idő
tudatosság, én idő, egészség

Úgy döntöttem ezen változtatnom kell! A reggeli rutinom már remekül működik kisebb nagyobb megingásokkal. A erről rutinomról itt is olvashatsz, mára már elég jó kis reggeli rituálét raktam össze! Nekem segít hogy van egy iránytűm, menetrendem a napom elindításában, ma már kicsit bővebb lett a reggeli készülődésem, mert rájöttem, hogy csak úgy tudok magammal foglalkozni 100%-osan ha korábban kelek.

  • 4 órakor kelek(Ez most változás alatt van mert szűkségem van több időre magammal!), utána 20-25 perc jóga következik.
  • aztán NLP-s 6-12 perc szabad írásgyakorlat, (itt olvashatsz róla)én így tudok ellazulni ez olyan aktív meditáció.
  • Ez után ötltetelek a bloghoz, kutatok vagy, és írok ez kb 40 perc
  • Elkészítem a reggelimet ami egy turmix és azt az ételt amit munkába viszek. Ekkor szoktam kávézni is!
  • Írok a naplómba, ami egy kézzel készített határidőnapló olyan bullet journal . Beleírom a terveimet és a gondolataimat, megtervezem a napom hátralevő részét. Amit az élet néha keresztbe húz, de legtöbbször segíti a terveimet véghez vinni. ez 10-20 perc
  • Tusolás, fogmosás és indulhatok is munkába.

Azon gondolkozol miért kelek ilyen korán? Mert szükségem van én időre, mikor csak én vagyok a fókuszban. mindenkinek szüksége van én időre! A jóga az egészségemet erősiti, a blogolás az olyan önmegvalósító tevékenység. Naplót azért vezetek mert segít áttekinteni az életünket, rendszerez és nem mellékesen kedves emlék lesz, majd egyszer!

Én korán kelő, tyúkocska beállítású vagyok, sokkal könnyebben kelek korán mint fent maradjak este.

Te mikor fekszel le? Érdemes megfigyelned magadon, hogy mikor vagy szellemileg aktív, mi tölt fel és mi húzza le az energiádat. Hidd el én is így kezdtem a tudatosságot.

Számomra az, hogy 1-1,5 órát elvesztek az alvósomból nem nehézség már! De be vallom volt idő mikor nagyon nemezemre esett. Úgy szoktattam rá magam hogy 10 perccel előrébb állítottam az órát 1 hétig, aztán megint egy kicsit stb…. meg vallom kellett hozzá nem kis lelkierő!

Minden kezdet nehéz, ez így van! Akaraterőre van szükség hozzá!

Minden kezdet nehéz, ez így van! Akaraterőre van szükség hozzá! De ha neki sem állok mitől fog meg változni az életem, és a tied? Megmondom, vigyél több tudatosságot az életedbe! ezért írom ezeket a sorokat mert hiszem hogy más sikereiből is tanulhatunk. Most a délutánom kidolgozásán töröm a fejem, mert a kis négy évesem mellett egyáltalán nem könnyű időt szakítani a feladataimra. Én egy spontán cselekvő ember vagyok, ezt megfigyeltem magamon, te milyen vagy? Figyeld meg! Egy időzítőn gondolkodom és azon, hogy bevessem a 2-5-10 perces szabályt! Hogy hogyan segíti az életedet egy időgazdálkodási rendszer? De ez a következő bejegyzés lesz.

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről, főleg a következő részről!

Addig is szívesen olvasom a te megoldásodat, és véleményedet a hozzászólásokban!

Ne felejtsd el megosztani másokkal amennyiben érzékesnek tartod az írásom!

Please follow and like us: