Az én hobbim a horgolás, sokszor dolgozok leírás nélkül. Ha saját elképzelés alapján horgolok, ilyenkor kapcsol ki igazán. Ahogy siklik a fonál az ujjaim között és az öltésekre figyelek, közben elkalandozik a kreatív agyam a végeredményen, tervezek, álmodozok. Mit ad nekem a hobbim? Kikapcsol,ellazít! Neked van hobbid?
Mindenkinek szüksége van egy olyan elfoglaltságra, ami kikapcsolja az örökös agyalást, ami menedéket nyújt és segít lenyugtattni a tudatot. Mindenki agyal csak ezt nem mindenki ismeri fel, kattog, forog, korhol, dicsér az a kis én a háttérben.



Sokféle hobbi van.

A 20-as éveimben bicikliztem egy verseny Csepel biciklim volt, munkába is azzal jártam. Imádtam ahogy suhanok és halad mellettem a táj. Volt mikor felültem a bicóra elkerekeztem a tópartra leültem a fűbe és “pihentem”. Ilyenkor feltöltődöttem, a csend, a tó illata, a magány, nem gondolkodtam csak voltam. Ma már tudom, hogy ilyenkor meditáltam. Most a jóga adja meg ezt az érzést. Képzeld a 2,5 éves kiscsajom is próbálkozik utánam csinálni, nagyon jól szórakozunk.


Hogy találd meg a hobbid? Csinálj olyat, amit még sosem.

Én is kipróbáltam a futást, de én nem tudok futni, az nekem túl sok, pedig szeretem a száguldást. Akkor inkább elgyaloglok a világvégére. Érdekes gyalogolni szeretek. Szerencsére sok helyen vannak próbaóra lehetőségek, ahol kipróbálhatod melyik testedzés kapcsol ki igazán. Vagy vannak kézműves Workshop-ok, író tanfolyamok, főző tanfolyam nagyon színes a paletta. Ezeket lehetőséged szerint ki kell próbálni, hogy azután választani tudj. Böngész a neten! Nem csak egy hobbid lehet.
Érdemes megkeresni azt a tevékenységet, amivel kiléphetünk a mókuskerékből, nem azért mert “trendi“, hanem azért mert egészséges megnyugodni, elcsendesedni, kikapcsolni.

Rengeteg orvosi tanulmány van róla miért tesz jót egy jól megválasztott hobbi. Ezeket el lehet olvasni, de úgyis akkor tudod meg igazán mikor kipróbálod és megérzed a jótékony hatását és sikerélményed lesz.

Mit ad nekem a hobbim?

Az én sikerem mikor a gyerekeim szemében meglátom a ragyogást mikor kézbe veszik az alkotásom, ami nekik készült!

A sikerélményed fontos része az önbecsülésednek, mint mindenki másénak is. Szükséged van a napi, heti apró sikerekre.

Elismerésre ad már az is okot ha kitartóan minden reggel 20 percet jógázol, vagy ha írni szeretsz írsz a naplódba. Egy napot se hagyj ki mert jön a lelkiismeretfurdalás, ismerem az érzést én is ilyen vagyok! De ha kihagytad sincs semmi gond, állj neki újra,tűzz ki új célokat!

Tűzz ki apró célokat, ne legyen túl könnyen teljesíthető. Azonban jelentsen kihívást!

A fogadalmad lehet pl: Mindennap írok a naplóba 1 pozitív szót. Egy héten egyszer, keddenként elmegyek futni. Hagyd el a konfortzónád!

Mit ad nekem a hobbim, kreativitást

Jelentősen fog javulni az önbecsülésed!

Az én nagy “mumusom” az volt, hogy nem fejeztem be az elkezdett horgolásaimat. Ezért rengeteg volt dobozokban. Azonban elhatároztam, hogy addig nem nyúlok másik fonalhoz míg a félbehagyott be nem fejezem. Ma már csak egy projekt fut. Így nem korholom magam – ezzel sem vagy kész meg azzal se és belefogsz egy újba.

A másik hobbim az írás itt elolvashatod miért fogtam bele! Remélem segítettem kicsit eligazodni a hobbi választásodban! Az igazi hobbi egy kicsit önismereti munka is, megismered a képességeidet, erőssegeidet.

Összefoglalva : keresd meg azt a tevékenységet ami téged kikapcsol és sikeressé tesz a saját szemedben.

Az embernek veleszületett büszkeségét nem legyőznie, hanem igazolnia kell.

Szász Zoltán

Iratkozz fel alul a hírlevélre, hogy ne maradj le a friss bejegyzésekről!

Please follow and like us: