Ez most egy kicsit blog születésnapi bejegyzés is. egy éve indult a blogom, megpróbálom neked összeszedni 5 pontban , hogy miért kezdtem el blogolni 45 évesesen, kisgyerekes anyukaként.

Bodollai Zsuzsa

1.Hiszem hogy mások példáiból tanulhatunk.

Édesapám mindig azt mondta : Okos ember más kárából tanul! Én hittem neki és sokszor alkalmaztam is, de az évek múlásával átfogalmaztam egy kicsit ezt a tanítást.

Szerintem más sikereiből is lehet tanulni.

 Arra gondolok, hogy amikor meglátod milyen ötletesen díszitette ki a vasárnapi ebédet az önjelölt „sztárséf„ a posztjában  , be indul az agyad és elkezdi önteni az ötleteket.

 Egy éve elindítottam egy sorozatot ahol a siker különbözőségére és hasonlóságára szeretném felhívni a figyelmedet. Hogy igen is a hobbiddal is lehetsz boldog és magával ragadhat a siker érzése.

Más sikereiből is tanulhatunk sorozatom

2.Hiszem hogy minden tanulható.

Felsorolni is sok lenne hogy menyi híres ember lett autodidakta módon sikeres. Önállóan megtanulni weblapot készíteni és egy blogot üzemeltetni, nem egyszerű feladat de ha elhatározod hogy nem adod fel és minden kreativitásod beveted lehetséges!

Portré Lomb Kató szinkrontolmácsról

Radics Béla, sokak szerint minden idők legjobb magyar gitárossává

3.Kiírhatom magamból a gondolataimat.

Vannak dolgok amit nem mondunk el a barátainknak, például, azt, hogy 3 éve szorgalmas önfejlesztő lettem, van énideálom és vannak céljaim. Látom a hibáimat és próbálok változni.

Vannak példaképeim:

Rúzsa Magdi azért mert  a szülőfalujából szegényen de hatalmas hittel, megnyerte a Megasztárt. Felnézek rá a rendíthetetlen hitéért. Amikor a színpadra állt mezítláb tudtam ,hogy megnyeri. Azóta követem, amit csak lehet elolvasok és meghallgatok tőle. Érdemes az életfelfogására odafigyelni , példa értékű.

 A másik példaképem Soma. Szeretem ahogy megújulásra képes, tanul a hibáiból és vállalja önmagát. Tenni akar másokért és tenni is fog.

Luise L. Hay a YouTube-on talált rám, felkeltette az érdeklődésemet és példa értékű a megújulása idős korában még mindig publikált,szeretem az írásait egyszerűen ír és érdekesen. Ő ébresztett rá hogy hatással lehetek az életemre.

Csak bíztatni tudlak ,hogy keress példaképet, nagyon fontos az önértékelésed céljából. De a nehézségeken is átsegít pl: Mit tenne most Rúzsa Magdi, hogyan oldaná meg, miből inspirálódna ? Mert ha valaki már eljutott előttem a csúcsra ,akkor én is elérem a célomat ha hasonlóan cselekszem mint ő. Ezt sokan félre értik sajnos, nem azt jelenti hogy lesd el az ötleteit hanem, hogy keresd meg hogyan tudnál te is olyan erős lenni és céltudatos.

4.Gyerek korom óta szeretek írni.

Képes voltam 4-5 évesen az utcán énekelni, azt hittem híres énekes leszek, de legalábbis híres dalszövegíró vagy író , és mire  felnővök tuti lesz egy regényem. Ennek ellenére sose írtam az iskolai fogalmazáson kívül semmi mást, de azokra egytől egyig büszke voltam, szentűl hittem, hogy író leszek. Hát nem lettem, de még lehetek. Olvasok és most blogot írok, mindenből lehet és kell tanulni. Hiszem, hogy ha megosztom a történeteimet,ti tanultok belölle.

5.Mert azt mondták úgy se sikerül.

Majd én megmutatom, hogy azért is fog. Az egyik erősségem és egyben a gyengeségem is ez: Nehezen adom fel! A nővérem Jusztinának hívott gyerekkoromban, mert mindent juszt is megcsináltam.

 Közel 5 hónapja semmi érdemlegeset nem írtam, (ez így nem igaz, mert tele vagyok piszkozatokkal.leálltam az interjúkkal is. Három interjú még megírásra vár ezúton kérek elnézést érte.

 Ekkor Facebookon és Tiktokon mulattam az időt, agyzsibbasztásból. Ott lettem figyelmes egy pszichológus hölgyre(ő lesz a következő interjú alanyom), bekövettem, megdicsérté a blogomat és kérdezte mikor lesz folytatása a cikkeknek. És ekkor felismertem ,hogy már megint nem csináltam végig valamit .Félben hagytam, megtorpantam! Pedig a blog írás, maraton és nem rövidtávfutás és ezt az elején is tudtam. Rengeteg cikket olvastam el mielőtt nekifutottam blogolni. Őrült izgalommal telt el mikor kimegy egy blogposztom, egy interjúm, szinte zsong a vérem.

Na ezért írok újra és folytatom amit elkezdtem. Megmutatom magamnak , hogy megcsinálom.

Akiktől sokat tanultam:

//viszlattaposomalom.hu/

//wpsuli.hu/

Please follow and like us: