Fáradtan kelek alig bírok felkelni, fáj mindenem, még kiegyenesedni is fáj. Pedig éjjel aludtam, igaz nem jól sokszor felébredek csípő és hátfájdalomra, nem a csont fáj olyan izomláz szerű fájdalmam van.

Pajzsmirigy betegséget kizárta az orvosom, ez megnyugtatott, de akkor mi bajom van? Ortopédorvosnál jártam, talált is egy nyakigerinc sérvet az MRI, de mitől van izomlázhoz hasonlító fájdalom a testemben.

Felmerült a lehetséges ok, talán fibromialgiám van!

Közel négy évig ettem magam amiért ilyen lusta vagyok, a legkisebb intenzív mozgás is kifáraszt, nagyon nehéz ezt elfogadni. Kedvetlen vagyok és kialvatlan, először azt gondoltam ez olyan “anyuka kór”. Nehezen kelek fel és fáradtan,olyan a testem mint a bádog embernek, milliószor fent vagyok éjjel, legalábbis így érzem. Ezért vettem egy okos órát, hogy tudjam milyen minőségű az alvásom, a mély-alvásom 45 perc, van amikor meg kevesebb, ez nagyon kevés! Ez így nincs rendben!

Hogyan élek fibromialgiával?

Én ebbe a testbe születtem, ebben kell élnem, nem ruha amit bármikor lecserélhetek! Szeretem a testem ,hiszen ettől vagyok én magam. Hiszek az erőmben, hogy javíthatok az állapotomon.

Saját kutatásba fogtam, mi javíthatja az alvásom és ezzel a közérzetem? Azt olvastam a jógáról, hogy gyógyítja a testet lelket, hát nekifogtam! Kerestem egy nekem tetsző oktatóvideót a YouTube-on erre (link)találtam nagyon jót tett, testem lelkem megfiatalodott. De nem az igazi nekem, mert nem mindig van erőm, lelki és testi energiám nekiállni jógázni, ezért elővettem a már ismert mankómat a meditációt(link)

Nem tudtam a fájdalom miatt dolgozni, koncentrálni. Nekem ülő munkám van forrasztok (link)itt olvashatsz rólam. Egyre többet hibáztam a munkahelyemen és itthon is, nem értettem miért. Elfelejtettem fontos feladatokat és hasonlók. Nem ,nem a gyereket nem hagytam az oviba. Odáig nem fajult a dolog.🤣

Már tudom fibromialgiám van!

fibromyalgia tünetei
Hogyan élek én fibromialgiával

Hosszú orvoshoz járások es betegállományok után, nem kis szégyenérzettel, de annál nagyobb igazság érzettel jutottam el egy reumatológushoz aki megállapította a „fibrót”, én így hívom az állapotomat!

Ilyenek lehetnek a tünetek lehetnek fibromialgiával élőknek

  • Fáradtság, álomkór
  • Erős izomláz fájdalom
  • Ködös érzet az elmében
  • Depreszió, alvászavar
  • Kissebrendűség és szégyen érzet

Nálam ezek mind jelen voltak!

Mindenkinél máskép jelentkezik erről itt olvashatsz! Direkt nem írok betegséget, mert én állapotnak élem meg. Olyan mint a tenger, hullámzik, hol fent hol lent van az állapotom. Az időjárás válltozás is megvisel, hogy miért írom le ezeket? Azért, hogy tudd nem vagy egyedül és ma már tudom én sem vagyok egyedül.

Megtanulok fibromialgiával élni!

Fontos tudnod, én a saját állapotomról írok és arról amit én kipróbáltam, ez nem orvosi tanács! Ha kipróbálod csak magadért tedd! Mindent magadért cselekedj,ismerd meg magad mitoől jobb és mitől rosszabb a helyzet. Én naplót vezetek, hogy tudjam és ne felejtsem el, mitől érzem magam jobban.

Nem vagyok orvos se terapeuta, csak egy “fibrós”, aki elhatározta hogy jobban akar élni.

Iratkozz fel a hírlevélre👇,igen ott lent!

Please follow and like us: