3 kincs a tudatossághoz

Egy kis szösszenet! mielőtt belevágunk a tudatosságba!

Arra lettem figyelmes minnél jobban szeretném hogy működjön a beosztásom amit önmagamnak és a családomnak tűztem ki, annál jobban ellenzi ezt bennem valami! Érdekes ugye? És itt belépett az életembe az önszabotázs megint.

  • nem vagy képes semmit befejezni!
  • már megint csak tolod maga előtt, nem vagy te buldózer!
  • már megint nem azt csinálod amit mondtam!
  • mikor nősz már fel!
  • stb…

Észre kellett vennem ,hogy ez nem én vagyok. Hát akkor ki? Ha jól odafigyelek ,milyen hanglejtéssel és hanghordozással mondom. (Mert kimondom ,hogy felismerjem!)Akkor rá kell ismernem arra , hogy kitől hallottam! Ezt a módszert itt tanultam.

Ha már ilyen szemfüles voltam és felismertem (tudatosan) a korholó gondolataimmal jöjjön a havi beosztás.

Ezt sem magamtól találtam ki, de remekül beágyaztam az mi életünkbe. 30 napos rutin link! Ez a ingyenes online tanfolyam arra is jó hogy legyen egy alap hogyan is kezdjek neki a dolgaimnak!

Tehát felosztottam a házat, 5 hétre. Így megvan hogy melyik része a fókusz a héten. Erröl is készítek egy listát, én lelamináltam így táblafilcel kitudom pipálni ami kész van.

Van aki megtudja csinálni ezt zónázás nélkül, egyszerűen egymás alá írja a feladatokat! Te döntöd el mert mindent magadra tudsz szabni, én zónázok!

De nekem ez így nem megy, én a fokozatosság híve vagyok. Valamiért ha elhatározom hogy holnaptól másképpen lesz, hát nem úgy lesz, mert:

  1. Lebetegszem
  2. A gyerek lesz beteg
  3. Közbejön a fogorvos, könyvelő,stb..
  4. Zuhog az eső

Ilyenkor jó a tudatosság, hogy visszatérjünk az elhatározásunkhoz. Nagyon jó technikák vannak erre, pl: meditáció, jóga és az én idő. Ezekről már írtam itt!

Ja hogy erről olvastál már valahol? Már megint az a tutatosság, a csapból is ez folyik?

Meditáció: Én reggel meditálok jóga elött, ez egy új szokás amit ez a sorozat alatt kezdtem el. De az esti meditáció is remek a nap folyamán felgyülemlett stressz elengedésére. Keresd meg mi esik jól neked! A meditáció a semmire nemgondolás művészete. Nagyon nehéz feladat! Amire jó: kiüríti az agyat, fókuszt ad magamhoz. Vannak nagyon jó vezetett meditációk, a lényeg, hogy kezd el.

Azért írom ezeket a sorokat, hogy egy hétköznapi ember a hétköznapi problémáival is megtudja jól élni a mindennapokat. Jogunk van hozzá, hidd el!

Arra lettem figyelmes, ha én rendben vagyok a Körülöttem lévők is rendben vannak, hogy ez is a csapból folyik? Pedig ez tény! Próbáld ki! Ha hazaérsz legyél kedves, kiegyensúlyozott, nehezebben billensz ki az egyensúlyodból. És a többiek is hozzád hangolódnak, mutass példát. Tudom fura, de ebből tanulunk és tanulnak a többiek is! A gyermekeink a tükörképeink!

Ha te tevékeny és kiegyensúlyozott vagy könnyebb bevonni a többieket! Saját bőrömön tapasztaltam, próbáld ki te is!

Úgy terveztem, hogy elmondom neked, hogy én hogyan alkalmazom a zónázást, de erre ott van a 30 napos tanfolyama Urban.eve-nek. Szerintem fontosabb ,hogy tudd nem vagy egyedül a problémáddal. Ahogy én sem voltam, megkerestem magamnak a segítséget. Ek se hinnéd mennyi ingyenes és olcsó tanfolyam van fent a neten, hihetettlen.

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről, főleg a következő részről! Mert más sikereiből is tanulhatunk!

Addig is szívesen olvasom a te megoldásaidat, és véleményedet a hozzászólásokban!

Ne felejtsd el megosztani másokkal amennyiben érzékesnek tartod az írásom!

Please follow and like us: