Kb 6-7 éves lehettem mikor megjelentek a kazettásmagnók az életünkben, zengett tőle a házunk, imádtam táncolni. Azon a reggelen is roptam, december 24. volt, anyu készülődött az esti ünnepre. Rántotthal és halászlé készült a kezei alatt, én a szobában halgattam a zenét táncoltam, ő bejött, kikapcsolta a zenét és azt mondta – szenteste van, ilyenkor nem táncolunk! Inkább csenben emlékezünk azokra akik már nincsenek velünk!

Ez a karácsonyi gyász.


Nem tudom elfelejteni azt az érzést, leforrázott, haragudtam rá. Nem szerettem többé a karácsonyt! Fogalmam sincs miért nem magyarázta el mit érez, talán megértettem volna! Két bátyja és az édesapja akkor már nem voltak velünk! Az egyik testvérbátyja szenteste napján ment el végleg, érthetettlen ürt hagyva magaután.

Kevesebben vagyunk karácsonykor mégis többek leszünk, hiszen bennünk élnek tovább azok akik itt hagytak minket, élőket, tovább létezőket.

Adventi gyertyák

Értem már én őt, már mindent megértettem! 20 éves voltam mikor itthagyott minket az anyukám végleg, elment, meghalt! Én akkor már 2 gyermek anyukája voltam! Régen volt , elmúlt, és mindennap érzem anyu hiányát!

Nem volt könnyű újra szeretni a karácsonyt!

De nem karácsonykor gyászolok! Ma már három lányom van! Nem volt könnyű újra megszeretni a karácsonyt, de a gyerekeimnek örömöt akartam adni ezeken a napokon is. Meg kellett oldanom ezt a feladatot. Minden évben együtt 24.-én reggel mikor felkelünk meggyujtunk egy gyertyát, amit anyukámnak vettünk, neki aki nem lehet már velünk és vele, általa emlékezünk rá és az ő elvesztett családjára.

Édesanyám gyertyája

Meghívjuk őket az égő gyertyával velünk ünnepelni! Örülni kell az ünnepnek, és örülni hagyni is tudni kell, hiszen akik elmentek nem sírni akarnak minket látni, úgy hiszem, ők boldognak szeretnének látni minket és érezni a szeretetünket. Szeretettet a nevetés és a boldogság ad! Ezért én szenteste napján táncra perdülök a karácsonyi slágereken, ahogy a gyertyalángja lobban vidáman, melegen, szeretettel telve.

Kérlek oszd meg ha tetszett az írásom!

Hiba történt az űrlap lekérése során. Kérjük, próbálkozzon újra később.
Please follow and like us: