A Riportok Online írásban történnek, elküldöm a kérdéseimet miután választ kapok, megírom és megszerkesztem a beszélgetést. Utána a riportalany jóváhagyja a megírt interjút, így kerül ki a blogra. A sorozat címe: Más sikereiből is tanulhatunk! Az e heti példaképem gyönyörű dolgokat készít fából, sikeres és produktív mint kreatív kézműves. De nézzük csak mit írt ő magáról.

Kovács Imre 37 éves gépészmérnök vagyok. Mindig is közel állt hozzám a természet, és annak élővilága. Gyerekkoromtól kezdve érdekesnek találtam a fából készült dolgokat. Lenyűgöztek a gerenda illetve rönkházak. Ennek eredményeképpen először egy kis rönkház makettet készítettem fűzfavesszőből.

Gyerekkoromtól kezdve érdekesnek találtam a fából készült dolgokat. Lenyűgöztek a gerenda illetve rönkházak. Ennek eredményeképpen először egy kis rönkház makettet készítettem fűzfavesszőből.

Az alkotás folyamata a tervezéstől a kivitelezésig egy kikapcsolódással egybekötött sikerélményt adott. Aztán folyamatosan jöttek az újabb ötletek. Főiskolás éveim alatt egy vitorláshajó makettet készítettem, mert csodáltam ezeket az építményeket. Az elkészítéshez szükséges tudást és információt mindig a készítés alatt szereztem.

Főiskolás éveim alatt egy vitorláshajó makettet készítettem, mert csodáltam ezeket az építményeket. Az elkészítéshez szükséges tudást és információt mindig a készítés alatt szereztem.

Más sikereiből is tanulhatunk!Nagyon sokan írjátok hogy saját magatok tanultatok meg, a te esetedben a fával bánni. Szerintem ehhez kell igazi akarat és kitartás, egyedül nekiállni és alkotni. Legyőzni a kételyeket és engedni a képzeletnek. A fa egy igazi rejtély, sose tudhatott mit tartogat a belseje, merre fut tovább a csomó vagy hol sötétebb a színe. Te eltervezed mit szeretnél csinálni, de a fa mutatja meg mi akar igazán lenni.

Aztán szerettem volna valami komolyabb kihívást, így megterveztem egy erdélyi rönkház mintájára egy makettet. Ez már összetettebb feladat volt mint az előzőek. A végeredmény nagyon látványos és sikeres lett, mert bekerült a hazai szaklapba a “Gerendaházak magazinba” – sőt még a címlapon is szerepelt. Ez egy újabb lendületet adott, hogy megvalósítsam az ötleteimet. Egyik darab elkészítése követte a másikat: faliórák, fali kulcstartók, ékszertartók, makettek, egyedi lámpák, medálok. Mindig volt egy újabb ötlet, amit meg kellett valósítanom!

Aztán szerettem volna valami komolyabb kihívást, így megterveztem egy erdélyi rönkház mintájára egy makettet.

Miután kialakult egy termékpaletta vállalkozóként értékesítettem az alkotásaimat. Inkább alkotásként tekintettem rájuk nem pedig termékként, mert sok munkával lelkiismeretesen készültek. Persze ez hosszú távon nem gazdaságos tevékenység. Kreatív famunkák néven lehet találkozni az általam készített dolgokkal. Mostanában már inkább csak magamnak vagy ismerősöknek alkotok.

Nem emlékszem pontosan a Kovács Imre melyik munkáján akadt meg először a szemem. De tudtam éreztem hogy erről másnak is tudnia kell, olyan magával ragadóak az alkotásai.

Facebook-on van egy oldalam “Kreatív famunkák” néven. Itt fából készült érdekességeket osztok meg a nagyvilágból, és persze a saját ötleteimet is. Az olvasókat ezzel inspirálom, hogy találják meg a személyiségüknek és kreativitásuknak megfelelő alkotói tevékenységet.

Hosszú távon fejleszti a kreatív gondolkodásmódot, új ismeretek és természetesen sikereket ad. Az oldal szerkesztése közben én magam is találok új ötleteket, és ismeretségeket kötök érdekes emberekkel.

Véleményem szerint jobban nem is lehet példát mutatni a kreativitásra,mint kitartani a hobbi és a művészet mellett.Van olyan idézet amivel azonosulni tudsz?

A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát” (Pablo Picasso).

Honlapom már nincs, a YouTub-on található egy összefoglaló videó a munkáimból Kreatív famunkák néven.

A kézzel készített tárgyaknak különleges rezgésük van. Magukban őrzik az anyag múltját és hozzá adódik a készítő lelke. A mű sok mindent hordoz magában, ezért van hogy van ami tetszik a és van ami nem. Kovács Imrének gyönyörű dolgok születnek a keze alatt ezt nem csak én gondolom így,erről árulkodik a facebook ahol rátaláltam. https://www.facebook.com/Kreativfamunkak

Please follow and like us: