Kovács Beáta pontfestéssel foglalkozik, csodálatos dolgok kerülnek ki a keze alól. Ő egy nagyon szép példa arra, hogy sose késő megtalálni a hobbinkban rejlő lehetőségeket.

Kovács Beáta
Bea munka közben

https://www.facebook.com/Beata.Art.Design

Mesélj magadról kicsit kérlek!

-“Mikor én még kislány voltam!”

Már gyerekkoromban is mindig úgy éreztem, hogy kell valamit alkotnom. Mindig volt valami kreatív dolog, ami lekötötte a figyelmemet. Szerencsémre mindkét nagyanyámnak volt valami hobbija, kötés-horgolás, hímzés, festegetés, úgy hogy volt miből merítenem. Nagyon hálás vagyok ezért nekik! Így aztán én is mindent kipróbáltam szép sorjában. Születtek hímzett terítők, kötött pulóverek és sok minden más.

A festés igazából, csak pár évvel ezelőtt talált rám, de akkor, ahogy mondani is szokták, jött és mindent vitt! 🙂

Itt tartok most és nagyon boldog vagyok, hogy kaptam egy ilyen csodás lehetőséget!

Fontos az életünkbe az alkotás, összehozza a generációkat!

-Ezért fontos az életünkbe az alkotás, összehozza a generációkat. Jó lenne, ha a gyermekeinket is megtanítanánk arra, hogy mit adhat a sport, a rajz, az olvasás és a kreativitás. A sikerélmény az életünk fontos része, önbizalmat és erőt ad. Neked van családod?

Igen, két felnőtt lányom van egy 30 és egy ma-holnap 18 éves. Nagyon büszke vagyok rájuk! Mindketten nagyon céltudatosak és sikeresek abban, amit csinálnak. A kreativitás náluk is bizonyos időközönként előtör.Szüleim vidéken élnek, én is csak öt éve költöztem fel a fővárosba.

-Beáta kaposvári születésű, ez az országrész a kicsit a szívem csücske hiszen ott élnek a keresztszüleim is. Gyerekkorom legszebb nyarait éltétem ott át!Nagyon érdekes hobbid van, hogyan találkoztál a pontfestéssel? 

A legelső dolog, ami megérintett a pontfestéssel díszített kövek voltak. Aztán megláttam a neten egy gyönyörű tárgyat, melyet ezzel a technikával díszítettek, amit most én is használok. Annyira rabul ejtett a látvány, hogy nem tudtam szabadulni a gondolattól! Nekem ezt ki kell próbálni! Csak ez zakatolt a fejemben! De hogyan? Mivel? Milyen anyagok kellenek hozzá? Semmi infóm nem volt csak a látott kép. Addig kutattam, kerestem, kísérleteztem, amíg rá nem leltem a szükséges eszközökre, anyagokra, ahhoz, hogy el tudjam készíteni ezeket az alkotásokat.

 Addig kutattam, kerestem, kísérleteztem, amíg rá nem leltem a szükséges eszközökre, anyagokra, ahhoz, hogy el tudjam készíteni ezeket az alkotásokat.

-De jó, hogy ezt írtad,
mert én is mindig azt hajtogatom, hogy az internetet lehet nagyon hasznos dolgokra is használni. Így indult az én blogom is, mindent online tanultam. Rengeteg mindent lehet így megtanulni, fejleszteni a tudásunkat
.Akkor te most megtaláltad a hívatásod? Mit jelent neked a pont festés?

Az őket díszítő mandaláknak pedig energiájuk van! 

óra
a mandaláknak energiájuk van

-Az egyik legfontosabb dolog lett az életemben. Nem a legfontosabb, de nagyon fontos. Lényeges, hogy jól érezzük magunkat munka közben, hogy szeressük, amit csinálunk és hogy a munkánkkal tudjunk értéket teremteni. Nekem nagyon fontos, hogy örömet tudjak szerezni az általam készített alkotásokkal, fontos, hogy általuk egy kis boldogságot vigyek az emberek életébe. Amikor dolgozom, mindig úgy érzem, a lelkem egy kis részét is belefestem minden darabba, mindig öröm és boldogság tölt el, amikor foglalkozom velük. Az őket díszítő mandaláknak pedig energiájuk van! Jó érzés tudni, hogy ezekkel a motívumokkal és színekkel át tudom adni azoknak az érzéseknek legalább egy részét, amit érzek, miközben készítem őket.

-Csodálatos dolog lehet azt tudni, hogy valaki a te energiáidat viszi tovább egy-egy tárgyal. Kevesen tudják, hogy micsoda energiája van egy jól elkészített mandalának.A szorgalom, a kitartás nélkülözhetetlen az életünkben. Te mivel tudod biztatni az olvasókat a kreativitásra?

-A kreativitásra nagy szükség van, mert lehetőséget ad a kikapcsolódásra, feltöltődésre. A mai rohanó világban nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja azokat a lehetőségeket, amelyek által ellazulhat, feltöltődhet. Nem utolsó sorban pedig az önkifejezés egy nagyon fontos módja. Sokan nem tudják kifejezni az érzéseiket szavakban vagy tettekben, így ez is egy nagyszerű lehetőség erre.

pontfestett naptár

-Sok mindent tanulunk az iskolákba, de sajnos az önkifejezésről és az önismeretről nem sokat. Nem tudjuk hogyan kell lelassulni, elmélyülni, kikapcsolni. De szerencsére ez már változóban van.

Nem sokan hisznek benne, hogy egy ilyen tevékenységből meg lehet élni. Ezért is gondoltam arra, hogy bemutatok követendő példákat, te vállalkozó vagy? 

-Jelenleg a főállás mellett, adószámos magánszemélyként tevékenykedem, hogy az esetleges megrendeléseket módomban álljon teljesíteni.

-Elárulod nekünk a célodat? Tudod a jó példa ragadós!

Legnagyobb álmom és célom, hogy ezzel a tevékenységet létrehozzak egy vállalkozást. Szeretnék egy saját műtermet, ahol csodákat alkothatok és különleges egyedi megrendeléseket teljesíthetek, sokak örömére.

Az álmaink a céljainkká válnak.

A legtöbb kisvállalkozás így indul. Tiszta szívből kívánom neked, hogy jövőre már dübörgő vállalkozásodról írjunk riportot. Az álmaink a céljainkká válnak, ha megfelelően foglalkozunk vele, fontosnak tartom a célkitűzéseket és az oda vezető út megtervezését.

Valamint terveim között szerepel workshop-ok keretében foglalkozásokat tartani, ahol sokan átélhetik az alkotás örömét, felszabadítva ezzel az elakadt energiákat. Csodás alkotásokkal térhetnének haza, amelyek minden pillanatban emlékeztetnék őket az alkotás szabadságára, és arra az önfeledt érzésre, amit alkotás közben érezhettek! 


-Ez gyönyörű gondolat, nem csak a technika, hanem maga az alkotás örömének az átadása. Mi motivál a mindennapokban?

A fent leírt célok mindenképpen és az, hogy tovább fejlesszem a tudásom, minél előrébb jussak

-Küld egy idézetet ami igazán illik hozzád.

Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges,az a szemnek láthatatlan

Antonie deSaint-Exupéry A kis herceg


Őszintén szólva nem leptél meg az idézettel ,mert ez nekem is az egyik kedvencem, lelkünkben mindig fiatal maradni, gyermeki szemmel nézni a világot, ez a mindennapi csoda. Beátát nem ismerem személyesen, de úgy gondolom ő az egyik aki ezt az idézetet szemelött tartva megmarad az örök fiatalnak és mindig felismeri a hétköznapok csodáit.

https://kreativanelunk.com/2020/07/11/hogyan-motival-engem-mas-sikere/

Please follow and like us: