A jóga engem az életem legnehezebb részén segített át. Senki nem tudott segíteni, mindenem fájt. Mikor az ortopéd orvos azt mondta hogy ezzel együtt kell élni, nem fogadtam el. Az nem lehet hogy semmi bajom sincs mégis fáj mindenem. Kerestem a megoldást és ekkor ajánlotta egy internetes oldal a jógát. Azt írta az oldal, hogy a jóga segít az ellazulásban és sportnak se utolsó.

Igen, de hogyan? 8-9 hónapos volt a lányom, szoptattam. Nem hagyom otthon, gondoltam. keresgéltem a megoldást ekkor találtam szembe magam FreshUp Ági JógaMindennap oldalával. Január 1-én indult a jogamindennap.hu 31 napos kihívása, mire én becsatlakoztam már vége volt, de én végig csináltam a YouTube – on. 5 percig tartott amíg leültem a jóga szőnyegre, annyira merev voltam, de minden reggel 20-26 percet végig jógáztam Ágiékkal. Nem ismerem őt személyesen, de olyan mintha mégis, közvetlen és mintha belém látott volna, hogy mi kell nekem.
FreshUp Ági mesélj kérlek magadról kicsit, hogy jobban megismerünk.

FreshUp Ági
FreshUp Ági

A gimiben még kevesebbnek éreztem magam a többieknél, az egyetemen kívülállónak. Mindig is éreztem, hogy vagyok valaki, csak közben másokhoz mértem magam. Mások értékeihez hasonlítottam magam. Mindig is volt egy célom, hogy friss legyek testileg és mentálisan. Mindig is vizsgáltam, hogy miért esnek az emberek mindig ugyanabba a hiába, miért ismétlik önmagukat vagy a szüleik mintáját. Nagy utazásba kezdtem, megérteni az ember szokásainak a működését. Ehhez jött a jóga, amely hozzásegített ahhoz, megértsem önmagam, értékeljem magam és felszabadítsam magam a korlátozó gondolatok alól.


Neked köszönhetem Ági, hogy már én is tudom hogy a csoda bennünk van, csak engedni kell megtörténni. Egy hónap rendszeres jóga gyakorlás után, jelentőssen csökkent a fájdalom a testemből, újra teljes életet élek. Vissza kapott engem a családom, erről jut eszembe neked van családod?


Igen, hosszas egyedüllét és társkeresés után találtam meg a férjem, akivel rögtön passzoltunk. Mellette tapasztaltam meg először, hogy egy párkapcsolatban is lehet szabad az ember, és ez az igazi értéke számomra a kapcsolatunknak. Nincs uralom, hatalmi harc, sem irányítás. Helyette van elfogadás, gördülékenység és szabad életérzés, és persze folyamatos tanulás magamról. Az első gyermekünknek tavaly nyáron adtunk életet, közös projekt volt, apás szülés.


Elmeséltem én hogy találtam rád és a jógára. Téged hogy talált meg a jóga?


Egy egyetemi faliújságon a lift mellett, és a megérzésem azt súgta, ez nekem kell.
Az egyetemi éveim során nagyon leterhelt voltam, a szabadságom korlátozásaként éltem meg a tanulmányiam, persze akkor az volt az első, de annyi mindent szeretettem volna csinálni, kipróbálni.

Egyszer egy plakátot láttam meg a kollégiumi hirdetőn, hogy jóga tanfolyam indul, és megmagyarázhatatlan vágyat éreztem, hogy ott a helyem. Erre akkor nem volt lehetőségem, de megfogadtam, amint elvégzem az egyetemet bepótolom mindazt, amit elvett az egyetem. Így volt, hogy 2005-ben beíratkoztam az első jógatanfolyamomra. És ez a vágy, akkor is bennem élt, hogy akkor még úgy hittem, a jóga komoly embereknek való, a jógába nem fér bele a humor és elég elvontaknak véltem a jógikat. Itt is látszik, hogy nem sokat tudtam még erről.

Én aktív, pörgős lány voltam, de mégis, valami azt súgta, hogy ott a helyem. És milyen jó, hogy hallgattam a megérzésemre! Mert a diplomám ide vagy oda, az igazi hivatásom és életvitelem a jóga lett. Gyakorlatilag azt tanítom, ami nekem beválik, működik, és ami által meg tudom valósítani a szabad életérzést. Említettem, hogy a párkapcsolatomban is ezt élem meg, amiben sok jógikus szemléletet vélek felfedezni.

Itt mesélek erről: https://youtu.be/Z0-Krnr-HP8

Mit jelent neked a hívatásod?


Az életemet, a másokat segítő szándékom kiterjesztését, és kapcsolódást sok sok nagyszerű lélekkel. A hivatásom az, amiben maximálisan hiszek, az életmódom, a párkapcsolatom gördülékeny folyamatát, a nap, mint nap frissnek lenni testileg és mentálisan érzés, a lelkemmel pedig szoros kapcsolódás. Ezt tanítom, erre motiválom az embertársaim a jóga programjaim által.

Mivel tapasztalom, hogy a jóga mennyire beilleszthető mindenbe, ahogy írtam a párkapcsolatba is, de a főzésbe, a gyereknevelésbe, a szülőktől való leválásba, a korábban hosszan aktuális témámban a párkeresésben, stb. Maximálisan hiszem, hogy működik. Csak azt tudom őszintén képviselni, ami iránt elkötelezett vagyok, és ez az. Végre, a multis éveim után, nem egy céget, hanem magam képviselem.

Tehát a jóga nem egy sport hanem életmód. És te ebben találtad meg a hívatásod.
Van “civil állásod” vagy vállalkozó vagy?


Jelenleg főállású anya és háziasszony vagyok. A feleség szerepeimből e kettő a legdominánsabb mostanában, mivel építkezünk. A férjem minden nap az építkezésen, úgyhogy készítem neki reggel az úticsomagot, este pedig meleg étellel várom. Az egy éves kislányunk így a nap 24 órájában velem, nevelem, és gyakorlatilag mindent együtt csinálunk: teregetünk, főzünk, takarítunk, jógázunk, sétálunk, és építkezünk, amikor kinn vagyunk. Amúgy vállalkozóként mentem el szülni, és terveim szerint az is maradok.

Az egyetem után két multinál is dolgoztam, ahol sokat tanultam az üzletvezetésről, a kereskedelemről, a salesről. Most már a magam vállalkozása mellett akarok maradni. A legjobbra tanítom a nőtársaim, hogy hogyan erősítsék a kapcsolatot önmagukkal, és a tudatosságukkal olyan nővé váljanak, amilyen álmukban akarnak lenni. Magabiztosak és szabad életérzéssel teli. Az alábbi néven lehet megtalálni: JógaMindennap, valamint megalapítottam a FreshUp Yoga Academyt, ami hamarosan megnyitja a jógafarmunkat is.

Nagyon jónak tartom az ötletedet, hogy online lehet csatlakozni a programodhoz, mint az én esetem is mutatja nem mindenki tud vagy akar elmenni otthonról.
Kreatívnak kell lenni ehhez ezt a programot megálmodni és véghez vinni! Mivel tudod bíztatni az olvasókat a kreativitásra?


Az anyaság/gyereknevelés a kreativitáson múlik. A konyhában készülő ételek titka a kreativitás. A változatos és inspiráló jógaoktatás titka a kreativitás. A mindennapos jógagyakorlás megvalósításának a titka a kreativitás. És mi nők nagyon kreatívak vagyunk, ha kiegyensúlyozottan működik a második csakránk, és minden ötletünket meg is tudjunk valósítani ha helyén a harmadik csakránk. Sokan kérdezik, hogy bírom ennyi energiával, hogy egy éve költözünk, szültünk, azóta napi 24-ben gyerekkel, egyedül, építkezünk, szerkesztem a jógás online programjaim, stb.

Hát így, jógával és jógikus gondolkodással fenntartom a kreatív erőm és a belső erőmmel táplálom. A természettel összhangban élek és tiszteletben tartom a saját természetem ritmusát is. A legjobb dolog, amit tehet az ember, hogy kapcsolódik minden nap önmagához, és szoros kapcsolatot ápol a lelkével. Meghallja a vágyait és szabadságot enged a gondolatainak. Ezáltal tudsz szárnyalni te is, amely érzés rengeteg energiával tölti fel. Jóga Mindennap! Ezért csinálom.

Küld egy idézetet kérlek ami illik hozzád.


Megerősítő mantrákkal dolgozom minden nap magamon, és jóga tanításaim során is. (ez az egyik jellegzetessége a FreshUp jógának). Hiszem, hogy a megerősítéseknek óriási erejük van. Most ez jut eszembe, amely mindenkire vonatkozik, aki olvassa. Rád is:

“Értékes vagyok”

“A célom, hogy az épülő jógafarmunkon minél több embertársamat tudjam személyesen abban az élményben részesíteni, hogy mindene megvan és meglehet, amit csak akar.”

Megosztod velünk a céljaidat is?A célom, hogy az épülő jógafarmunkon minél több embertársamat tudjam személyesen abban az élményben részesíteni, hogy mindene megvan és meglehet, amit csak akar. Csak merjen kapcsolódni önmagához, tanulni önmagáról és akarjon fejlődni. A jóga elvonulásokon olyan közeget alakítok ki, amely kizökkent a komfortzónádból, és megtapasztalod, hogy milyen jó dolog egyszerűen, a hétköznapi komfort nélkül élni. Minden már körítés és business.

Másik célom, hogy az online női jóga programommal minél több nőt támogathassak abban, hogy ráérezzenek mekkora egyedi értékek.
“Minél inkább kapcsolatban állsz a természettel, annál kevesebb dologra van szükséged.”

Harmadrészt a vállalkozásaim mellett boldog és idejét a gyerekeire szánó (most még egy van) anya legyek. Sok sok örömteli családi pillanatokat megélni együtt minden nap.
Nekünk nőknek szükségünk van a megerősítésre hogy értékesek vagyunk, ha nem kapjuk meg a külvilágtól, hamar elfelejtjük. Kell a mindennapos visszajelzés akár saját magunktól!

Téged mi motivál a mindennapokban?


Kiegyensúlyozott maradjak a változás közepedte, és motiváljak másokat is erre.
Az, hogy minden nap megtaláljam a módját annak, hogy kiegyensúlyozott és nyugodt maradjak. Ha ez megvan, akkor az motivál, hogy ennek a technikáját rögzítsem, és megosszam az embertársaimmal. Már lánykoromban is tele voltam segítő szándékkal. Nem értettem, hogy valaki miért nem tud változtatni, miért nem tud kiszállni, vagy belevágni valamibe. Szóval ennek a hátterét vizsgálom, megérteni akarok, és a megértésem és tapasztalataim ötvözöm a jógával.

jogamindennap.hu

Remélem FreshUp Ági bemutatkozása sokunkat ráébreszt arra hogy menyire fontos tudatosan foglalkoznunk magunkkal! Úgy gondolom ha megtudjuk jósolni ,hogy a gyerek elesik ,és hogy úgyis elfogy a cukor a boltból mire odaérünk, akkor ezt jó dolgokra is fordíthatjuk erre jók a megerősítések.

“hogy minden nap megtaláljam a módját annak, hogy kiegyensúlyozott és nyugodt maradjak”

https://jogamindennap.hu/tag/freshup-agi/page/4/

Please follow and like us: