Nagyon szeretek olvasni, az én gyerekkoromban még nem volt egésznap műsor a tv-ben, unaloműzőnek a nagymamámnál a Nők lapját olvastuk a végén mindig volt egy mese. Ahogy cseperedtünk úgy nyílt ki a világ és ebben nagyban  segítettek a könyvek és az olvasás.

Kaspár Orsolya az e heti példaképünk lehetővé teszi hogy a magyar könyveket, itt Németországban is olvashassuk.

a magyar könyveket, itt Németországban is olvashassuk

Kaspár Orsolya vagyok, 34 éves és Köln mellett élek a férjemmel, Krisztiánnal és a kicsi fiunkkal Levivel. 2013-ban érkeztem Németországba a Magyarországon lévő kilátástalan helyzet miatt. Hosszú hónapokon keresztül nem találtam munkát és úgy éreztem itt az ideje egy komoly változásnak. Krisztián egy évvel később érkezett és Kölnben ismerkedtünk meg és találkoztunk először.                                         

Kaspár Orsolya
Kaspár Orsolya és családja

Hogy jött az ötlet, hogy magyar könyvek eladásával foglalkozz idegen országban?

Imádok olvasni és hiányoztak a magyar könyvek. Nem volt könnyű beszerezni őket, és úgy gondoltam, hogy ha nekem nehéz, másnak is az. Kiterveltem, kigondoltam, megálmodtam mit hogyan kellene és kerestem a lehetőséget. 

https://www.facebook.com/buecherlandkaspar

 Nagyon jól megálmodtad ezt a Online könyvkereskedést. Orsi facebook csoportja magáért beszél. Orsi mindig előhozakodik valami újdonsággal. Akár antikvárium a is felkutatja a keresett könyvet.

 Mit jelent neked a hivatásod?

 Meglepő módon nagyon sokan szeretnek olvasni és keresik a magyar olvasnivalót. Egy külföldön élő magyar több okból kifolyólag kereshet magyar nyelvű könyvet: tanulás, kikapcsolódás, hobby vagy önfejlesztés. A rengeteg pozitív visszajelzésnek köszönhetően úgy éreztük, ezt még jobban ki kell építeni és folyamatosan bővíteni a készletet.

 Mivel tudod biztatni az olvasókat az olvasásra?

Mivel online az üzletünk, így nehezebb dolgunk van. Ezért folyamatosan képeket töltünk fel, könyvajánlót tartalmakkal és posztokat indítunk az olvasók között, hogy ki mit olvasott, ki mit ajánl.  

A legjobb reklám a köznyelv, amikor egymásnak ajánljuk a már kipróbált, elolvasott könyveket

Az olvasás nem egyszerű dolog,annyira egyértelműnek tűnik hogy mindenki tud olvasni,de tudni kell ez egy tanult képesség, erről már írtam korában itt olvashatod. https://kreativanelunk.com/2020/08/10/diszgrafia-az-en-idomben-ismeretlen-volt/

A legjobb reklám a köznyelv, amikor egymásnak ajánljuk a már kipróbált, elolvasott könyveket. Szuper ötletnek tartom a vándorkönyv kezdeményezést! De erről olvassátok többet Orsi oldalán.

    Van kedvenc idézeted?         

 

,,Amikor olvasol, a saját képeidet, a saját filmjeidet alkotod meg a fejedben.,,   Iselin C. Hermann

Az emberek többsége elég nehezen határozza meg a saját célját, te Elárulod a célodat?

 A célom a hagyományőrzés, a magyar nyelv megőrzése és segíteni az embereknek a beilleszkedésbe. 

Kicsi gyerek mellet nem egyszerű helytállni, rendelések, posta, háztartás. Mi motivál a mindennapokban, mi ad erőt neked?

 Az emberek szeretete és a sok pozitív visszajelzés.

 Meglepő módon nagyon sokan szeretnek olvasni és keresik a magyar olvasnivalót.

Ebben szerencsére nem szenvedsz hiányt, példaértékű, amit létrehoztál, a türelmed, a kitartásod. Régóta figyelem a csoportod, csodás közösséget gyűjtöttél a könyvek köré! Kívánok neked sok-sok olvasót és kitartást a munkádhoz!

Hiba történt az űrlap lekérése során. Kérjük, próbálkozzon újra később.
Please follow and like us: