Kovács Józsefet a magyarok körében sokan ismerik,
legfőképpen azok, akik Németországban,
Baden-Württemberg tartományban laknak.

kovács József

2012 június 12 óta él Németországban. Nagyon kedves és segítőkész, életvidám fiatalember. Mi csak Jó-nak hívjuk.


Jó, miért döntöttél így, hogy Németországban
építed meg a jövődet?

-Édesanyám itt élt már pár évvel előttem, s pár látogatás után kedvet kaptam itt élni s tanulni.

-Hogy talált meg az ötlet, hogy biztosítással foglalkozz?

-Pénzügyi tanácsadással foglalkozom pontosan. Az egész sok apró dolog összesülésének köszönhető. Egy régi jó ismerősöm mindig azt ajánlotta, hogy olyan szakmát/foglalkozást válasszak majd itt Németországban, amivel magyaroknak fogok tudni segíteni. Később mikor 2014-ben befejeztem a középiskolát, szerettem volna egy évet kihagyni s kipróbálni magam pár munkakörben, hogy pontosabban láthassam mi, hogy működik.

Pár hónap elteltével focicsapatot váltottam, s azonnal fel is kerültem a felnőttekhez. Itt ismertem meg egy csapattársam, akivel előbb jó privát kapcsolatot építettünk fel, majd rövid idő elteltével a közös munkánkat is elkezdtük. Így kerültem 2014 novemberében a mostani munkahelyemre, ahol saját praxisom és “márkám” építhetem.

http://www.dvag.de/jozsef.kovacs


-Véleményem szerint ennél jobb tanácsot nem is kaphattál volna mint, hogy segítsd a Magyarok életét itt messze az otthontól. Pénzügyi tanácsadás fontos momentuma az életünknek, sajnos az iskola nem készít fel minket a pénzügyi életre. De hogy ezt szívvel, lélekkel tudd csinálni a munkának kell a hívatásod nak lennie.


-Mit jelent neked a hívatásod?

-Számomra a legfontosabb, hogy amit megígérünk egymásnak és elvállalunk, ahhoz tartsuk is magunkat. Célom, hogy a lehető legtöbb Németországban élő ember tudatosuljon az itteni pénzügyekkel, mely tartalmazza a nyugdíjrendszer instabilitását, ingatlanvásárlás lépéseit vagy akár a különböző biztosítások tartalmait.


-Tehát te tudatos anyagi életet vázolsz fel a hozzád fordulóknak? Ez remek segítség az ítélő magyaroknak. Hogyan tudsz ennyire összeszedett és kitartó lenni?


-Munkásságom elején a motiváltsággal semmi gond nem volt. Ezt követték később kisebb-nagyobb ingadozások hosszabb-rövidebb ideig, de a folyamatos személyiség fejlesztő képzéseknek hála ezeket sikerült mára legyűrni s így egy kiegyensúlyozott életet tudok élni.


-A személyiség fejlesztés, remek ötlet. Nem titkolom, magam is sokat olvasok és fejlesztem magam. Nagyon jó, hogy ezt te is megemlíttetted!
Mivel tudod biztatni az olvasókat a kreativitásra?

-A saját magunk fejlesztése mellett (mint pl.: olvasás, sport, egészség, utazás, célok) elengedhetetlen a pozitív környezet. Ehhez tartozik természetesen a családtagokkal vagy a barátokkal ápolt kapcsolat. Korábban nem gondoltam, hogy ennyire befolyásolja környezetünk a teljesítményünket vagy a hozzáállásunkat, viszont az évek során biztosan mondhatom, hogy a negatív környezet és kapcsolatok a mindennapokat megnehezítik s ellehetetlenítik a fejlődést.

Tippként annyit tudok mondani:

  • Tedd fel saját magadnak a kérdést, hogy mit is szeretnél pontosan, mi az, amire vágysz.
  • Ha tényleg szükséged van erre, tűzd ki célként és készíts hozzá egy tervet.
  • Terv nélkül egy cél mindig csak álom marad.
  • Ha valami nem a tervek szerint alakul, sose a célon változtass, hanem keress egy másik utat!
  • Így a hétköznapi kreativitásod is folyamatosan fejlődik, s más-más dolgokban is egyszerűbben megoldást fogsz találni a problémák megoldására.

Köszönöm a tippet az olvasók nevében is. Igazán motiváló!

Van olyan idézet, ami igazán illik hozzád?

„Ne higgy annak, aki az mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha Te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte! „

-Elárulod a célodat?

-Elég hosszú lenne a lista és nem biztos, hogy mindenkit érdekelne, emiatt inkább itt is egy tippet adnék. 🙂


-Kár pedig szívesen, olvastam volna, hogy milyen célok vezérelnek egy ilyen céltudatos fiatal embert. Akkor lássuk a következő tipped. Biztos ez is nagyon inspiráló lesz!

  • Készíts egy listát (akár tabella szerűen) mely a következő fő pontokat tartalmazza: Egészség, kapcsolatok/család, anyagi háttér/célok.
  • Fontos, hogy mindegyikhez legyenek rövid-, közép- és hosszútávú céljaid.
  • Tűzd ki ezt a listát egy olyan helyre, ahol minden nap látni fogod. Ezáltal a tudatalattid máris elkezd dolgozni a céljaid elérésében.
  • Amikor elkészítetted a terved és tényleg teszel ennek érdekében valamit, jobban fogod érezni magad napról-napra, s a céljaid pedig belátható időn belül elértnek minősülnek.

-Mi motivál a téged?

A fent leírtak. Célok és célok. Ügyfeleim segítése álmaik/céljaik megvalósításában, illetve felvilágosítani/tudatosítani őket a németországi pénzügyekkel kapcsolatosan. Emellett természetesen a saját céljaim is fő szerepet játszanak abban, amiért nap mint nap szívesen kelek ki az ágyból, s vágok neki egy új fejezetnek! 🙂

-Említetted, hogy focizol akkor ez a hobbid vagy annál több?


Foci már egy régi hobbim, szenvedélyem. Kicsit úgymond már a jövőre tekintve jött ez a döntés, hogy edzősködni kezdjek. Ugyebár átlagosan 35 éves korukig fociznak a legtöbben, aztán jönnek már a csont- és ízületi fájdalmak, amit legtöbbször az követ, hogy „szögre akasztják a stoplist”.

Tudom előbb-utóbb én is eljutok idáig, viszont a focit nem szeretném teljesen elhanyagolni. Innen jött az ötlet, hogy elkezdek gyermekekkel foglalkozni, majd lehetőség szerint évről-évre egy-egy korosztályt ugorva előbb-utóbb akár felnőttekkel is foglalkozhatok. Talán ezt mondanám az egyetlen olyan célomnak, amihez nincs fix tervem és inkább csak hagyom, hogy mit, hogy alakít az élet.


El kell mondanom, hogy az interjú online készül. Általában hasonló kérdéseket teszek fel, hogy láthassuk, menyire különböző válaszokat lehet adni, ugyanazon kérdésre.

A kreativitás a minden napunk része! Benne van a munkánkban, a hivatásunkban, kovács József példája is mutatja, hogy ha olyan hivatást találunk ami éltet minket, szükségünk van a kreativitásra és az önfejlesztés re.

Más sikereiből is tanulhatunk cikkek

Please follow and like us: