Gódor Gábor egy rendkívül szerény személyiség, de az én szememben pont ezért követendő példa.

Gódor Gábor egy rendkívül szerény személyiség, de az én szememben pont ezért követendő példa.


Arra kérlek sztorizz egy kicsit,hogy jobban megismerhessünk!


-Valami sztorit magamról? Rengeteg “jópofa” történetem van, most eszembe jutott egy nagyon kedves régi emlék.
Kicsit visszamegyünk az időben. 85-ben, 18 éves voltam kitaláltuk a barátaimmal, hogy ki utazunk Csehszlovákiába egy pár napot eltöltünk ott.
Hárman nekivágtunk hátizsákkal, sátorral és némi pénzel. A határig elmentünk vonattal, utána úgy gondoltuk, hogy majd stoppolunk, aztán lesz valahogy. Fel is vettek minket, nem volt semmi gond, működött a dolog (akkoriban még megálltak a stopposnak). Ahogy mentünk egyik autóból a másikba szálltunk. Volt, aki csak pár kilométert vitt. Közben ránk sötétedett, gyalogoltunk az úton, elakartunk jutni egy városba, de már nagyon fáradtak voltunk. Csak mentünk, mentünk…… a város sehol, korom sötét. Azt sem tudtuk, hogy hol járunk!
Kitaláltuk, hogy mihelyt találunk valami alkalmas helyet lesátorozunk és holnap folytatjuk. Úgy is tettünk, szépen felállítottuk a sátrat, találtunk egy kis füves részt (már amennyire lehetett látni), és lefeküdtünk. Na másnap arra ébredünk, hogy hatalmas gyerekzsivaj! Kinézünk a sátorból…. Volt már kb. 10 óra! Pár méterre tőlünk látjuk, hogy csúszdáznak meg homokoznak a kis srácok, a szülők meg csodálkozva és gyanakvóan néznek ránk, hogy mit keresünk mi egy JÁTSZÓTÉR közepén!!!!! Hát, elég vicces volt. Egymásra néztünk és csak annyit mondtunk: MEGÉRKEZTÜNK.

Gábor és én kb. egy korosztályba tartozunk , sokunknak van ilyen története! akkor még lehetett ilyen spontán kirándulásokat csinálni, én hamburgerezni jártam a barátaimmal, stoppal.

De nézzük csak hogy él Gábor most!

53 éves vagyok. Van feleségem és egy gyönyörű lányom, Anna, aki már 22-éves. Budapesten születtem, ott is éltem 26 éves koromig. Vendéglátó ipari iskolát végeztem. De igazából csak a zenélés érdekelt(doboltam).
Budapesten szinte az összes helyen játszottunk a zenekaraimmal (ROUGE, GÉPMADÁR).
Már gyerekkoromban is érdekeltek mindig a kreatív dolgok. Imádtam rajzolni!!! Később mikor cukrász tanuló voltam pl. Linzer tésztából emberfejeket formáztam. Akkor ez így teljesen ösztönösen jött. Már, utólag átgondolva tudom, hogy nem véletlenül!

Az én nézeteim szerint sem véletlenül történnek a dolgok. Sok mindennek meg van az oka. Csak később értjük meg a miérteket!-Szóval eltelt rengeteg idő, katonaság, megnősültem. Leköltöztünk vidékre, vettünk egy öreg parasztházat és elkezdtük az ÉLETET.
Közben megszületett a lányom, utána építkezés…, nagyon sok munka! Mindent magam csináltam, munkahely mellett (nem is értem, hogy bírtam) de készen van, és nagyon boldog, büszke vagyok a családomra!


-Hogyan jött az ötlet, hogy linzertészta után agyag szobrászattal foglalkozz?

Más sikereiből is tanulhatunk! Gódor Gábor

Az agyag szobrászat úgy” jött “, hogy volt nekem egy munkatársam, aki vasútmodellezett, (nekem is volt gyerekkoromban terepasztal) és sokat beszélgettünk, ki találtam, hogy újra nekiállok és csinálok egy asztalt. Na, végül rájöttem, hogy engem nem is a vasútmodellezés érdekel, hanem inkább a terep, elkezdtem diorámákat készíteni. Kitaláltak, hogy építek egy komplett falut, templommal, házakkal stb. El is készült sok minden, de azután rájöttem, hogy emberek nélkül olyan “halott” az egész. Na, és innen indul a szobrászatom!!!

“de azután rájöttem, hogy emberek nélkül olyan “halott” az egész. Na, és innen indul a szobrászatom!!!”


Elkezdtem kis emberfigurákat csinálni, persze ezek még teljesen kezdetleges voltak. Rengeteg videót megnéztem ezzel kapcsolatban. Egyre jobbak és jobbak lettek. Közben annyira megszerettem, hogy a dioráma már a háttérbe szorult, csak a szobrászattal foglalkoztam, foglalkozom!


-Sokan mesélitek, hogy autodidakta módon kezditek el a kézművességet ezt olyan jó olvasni! Ezzel lehet igazán biztatni másokat az elindulásra akár mennyi idős az ember.


Érdekes, hogy már a kezdetekkor is éreztem, hogy ezt kell csinálnom, ez az én utam!!
KB. 5 éve kezdtem, tudom, hogy rengeteget kell fejlődnöm, nagyon szívesen csinálom. Azt lehet mondani, hogy teljesen az életem része. Sokan kérdezik ismerősök, hogy miért nem kezdtem el előbb, miért csak most!
Erre én azt szoktam válaszolni, hogy mindennek oka van, ehhez meg kell érni, át kell egy csomó minden történésen esni, hogy az ember kiteljesüljön!
Mit jelent neked a hívatásod?
Én mindennel úgy vagyok az életben, hogy amit csinálok, legyen az bármi, csak is teljes szívből és meggyőződésből teszem!


Mivel tudod biztatni az olvasókat a kreativitásra?


Mindenkinek azt üzenem, hogy keresse meg önmagát és Hittel csináljon mindent, csak úgy van értelme!

A lelkesedés ihlettel teli izgalom, motiváció, és egy csipetnyi kreativitás.
Bo Bennett


Küld egy idézetet kérlek, ami illik hozzád?


Nekem van egy jelmondatom, ami tőlem származik, és szerintem minden benne van, ami a szobrászatomat tükrözi.


EGY SZOBOR NAGYSÁGA NEM A MÉRETÉN MÚLIK.

Gódor art


Mi motivál téged a mindennapokban?


Szerintem minden embernek szüksége van egy olyan tevékenységre, amiben ki tudja önmagát fejezni. Én nagyon boldog vagyok, hogy az agyagra rátaláltam, és mindet elkövetek, hogy fejlődjek egyre jobb, értékesebb alkotásokat készítsek!


Édesanyámnak volt egy hatalmas könyve, Kovács Margit kerámiák -nak a képei voltak benne.
Ahogy megláttam Gábor alkotásait egyből eszembe jutott az a könyv. Egyedi dolgokat alkot, szinte mesélnek a szobrai! mindenképpen keressétek fel a facebookon Gábor hivatalos oldalát Gódor art néven,

Please follow and like us: